Hoofdrolspelers

Peter van Berkel
Peter van Berkel
Mijn naam is Peter van Berkel, ik ben 34 jaar en woon samen met m’n vrouw en 2 dochters in Berghem.
Voor de diagnose kanker, was ik werkzaam als Business Consultant bij een software leverancier, momenteel zit ik in de ziektewet.
Op 26 oktober 2015 kreeg ik vanuit het niets een epileptische aanval, na een MRI en een EEG kreeg ik op 13 november 2015 te horen dat ik een hersentumor heb.
Dit bleek een kwaadaardige versie te zijn, de zogenaamde Glioblastome Multiforme (GBM). Via een operatie is zoveel mogelijk verwijderd, daarna ben ik 30x bestraald en nu ben ik begonnen met 6 kuren met Temodal.

Gerbrand Bron
Gerbrand Bron
Hallo, ik ben Gerbrand Bron.
Ik ben 17 jaar en ik woon in Oldemarkt.
Op 8 juli 2014 is er leukemie (a.l.l) geconstateerd.
Ik hou heel erg veel van voetballen en van gamen.

Bert Hanekamp
Bert Hanekamp
Voor de derde keer doe ik nu mee met de Benefietwedstrijd ‘Ik Voetbal tegen Kanker’.
Allereerst mijn complimenten en waardering voor Robert en Linda, die deze wedstrijd voor de vierde keer organiseren.
Zelf ben ik inmiddels 64 jaar, getrouwd met Coby en we hebben drie getrouwde kinderen en ook twee kleinkinderen.
Jaren geleden werd ik geconfronteerd met Pancreas-kanker (Alvleesklier). Mijn overlevingskansen waren klein, volgens mijn arts was dat 5%. Na veel onderzoeken en uiteindelijk een grote operatie (Whipple operatie) in Zwolle, kon ik weer beginnen aan mijn herstel. Gelukkig is dat allemaal weer goed gekomen.
Bijna drie jaar geleden had ik Prostaatkanker. Mijn prostaat is in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, geheel verwijderd. Ook daarvan ben ik goed hersteld, maar blijf nog wel onder controle.
Ik sport inmiddels best wel veel: wielrennen, sportschool, wandelen enz., gelukkig heeft Robert mij gevraagd om dit jaar weer mee te doen met de Benefietwedstrijd. Zal wel een beetje rustig aan moeten doen, maar dat mag de pret niet drukken.

Hartelijke groet,
Bert Hanekamp

Suzanne van der Horn
Suzanne van der Horn

Hallo, mijn naam is Suzanne van der Horn , 31 jaartjes jong en woonachtig in Apeldoorn.
Mijn verhaal is begonnen in 2011, toen ik samen met mijn zus een avondje heftig sporten op muziek deed en op die avond ineens een onverklaarbare epileptische aanval kreeg.
Toen is het pas echt gaan balletje gaan rollen en kreeg ik vrij snel de diagnose Hersentumor (boven mijn rechter oog) ik kreeg een operatie waarvan ze 95% hebben kunnen verwijderen en andere 5% wat achter bleef bleek toch te veel agresieve cellen te bevatten, dat ik na pak en beet twee maanden mijn operatie de eerste bestraling kreeg van de uiteindelijk 30x tot hij helemaal weg was.
Er is 95% kans dat de tumor die ik had weer terug komt en ook al mijn toen verteld dat de tijdsduur van terug komen 5 jaar is en dat het nu bijna precies 5 jaar verder ben ga ik me er niet druk maken van komt ie wel of niet terug dit jaar over welk ander jaar dan ook.
Ik geniet gewoon lekker van de tijd die ik nu heb en zodra ik de zelfde diagnose weer krijg dan zie ik het dan wel wat er gaat gebeuren.
LEEF NU LATER ZIEN WE DAN WEL.

M.v.g, Suzanne van der Horn

jolanda klomp nieuw
Jolanda Klomp
Mijn naam is Jolanda Klomp en ben getrouwd en heb 2 kinderen 1 zoon van 15 en een dochter van 20 jaar. Ik ben 45 jaar en kom uit Deventer.
Op 6 november 2015 kreeg ik bij toeval te horen dat ik CML heb met het Philadephia chromosoom.
Na 6 heftige maanden en het derde soort medicijn ( vanwege ernstige bijwerkingen, 3 ziekenhuis opnames en waarbij ik onder andere niet meer kon lopen) nu weer langzaam aan’t herstellen met nog veel ups en downs en de nodige bijwerkingen. Maar geniet van elke goede dag volop!!

Rutger Knol
Rutger Knol
Mijn naam is Rutger, ik ben 27 jaar en ben gediagnosticeerd met haarcelleukemie. Deze chronische vorm van bloedkanker groeit gelukkig erg langzaam en is daardoor goed te behandelen. Mijn laatste chemo was in juli 2013. Sindsdien ben ik mentaal en fysiek langzaamaan weer opgekrabbeld. Vorig jaar oktober ben ik met mijn eigen bedrijf ‘Knoledge’ begonnen. Knoledge is er voor hoogbegaafde jongeren. Samen met hen doen we leuke, uitdagende, ondernemende en filosofische activiteiten, zodat ze zich mentaal en sociaal-emotioneel kunnen opladen.
Ik heb de afgelopen jaren mee gedaan en zal ook dit jaar weer meedoen met de benefietwedstrijd ikvoetbaltegenkanker. Deze wedstrijden speel ik omdat de goede doelen elk jaar voor iets moois staan. Dit jaar is dat de JOJO Foundation welke vooral gericht is op kinderen en jongeren. Die zet zich in voor projecten welke gericht zijn op onderzoek/behandeling van kankerpatiënten en projecten die mensen zich even een moment niet ziek laten voelen.
Omdat ik een warm hart toedraag aan de JOJO Foundation hoop ik dat jullie ons in grote aantallen komen aanmoedigen en daarmee dit prachtige doel komen steunen. Hopelijk tot zaterdag 11 mei in Rijssen.

Nanny Koller
Nanny Koller
hallo allemaal

Zoals je wel weet heet ik Nanny Koller.
Ik doe ik doe mee omdat, ik ook kanker heb gehad.
De eerste keer borstkanker en de tweede keer ook borstkanker.
De eerste keer heb ik chemo gehad maar dat heeft een herseninfarct gekregen, dat kwam van de chemo maar daar heb ik een verlamde rechterkant
van over gehouden.
Tien jaar voor de laatste keer bij oncoloog kwam ja toen moet ik onder het mes, verder weet ik het niet meer te zeggen !!!
Ik ben getrouwd met Henny die is mijn gabbertje die mijn overal heen brengt en duwt.
Ik heb 2 dochters, een schoonzoon en vier lieve schattige kleinkids !!!
En een hele grote familie !!!

Arjuna Lakner
Arjuna Lakner
Mijn naam is Arjuna Lakner 28 (jaar).
Ik ben personal trainer en daarnaast coach ik mensen om zodoende een gezond gewicht te behalen en te behouden.
In januari is bij mij hodgkin lymfoom vastgesteld. Heel gek, want voelde mij totaal niet ziek. 8 maanden lang staan er 16 behandelingen op het programma. De eerste was op 18 maart 2016.
Ik ben nog erg positief en ik ga vol goede moed de strijd aan. Van het gehele traject maak ik filmpjes die ik op YouTube plaats. Dit doe ik om andere mensen te inspireren. Daarnaast houden de filmpjes mij bezig en geeft het mij energie.
In november is het traject voorbij en ik ga er vanuit dat ik dan volledig gezond en genezen ben.
Sport vind ik altijd super leuk om te doen en ook help ik graag anderen. Ik vind het dan ook super om deel te nemen aan het event ‘ik voetbal tegen kanker’, ook omdat ik nu zelf mijn ervaring kan delen met andere.

Met vriendelijke groet,
Arjuna Lakner

Bernadet Mars
Bernadet Mars
Ik ben Bernadet Mars, 30 jaar en woon in Amsterdam.
Ik heb sinds 2013 een hersentumor en ben daar ook in 2013 aan geopereerd. Ze hebben toen zo’n 90 % kunnen verwijderen. Ik kreeg daarna weer veel last van epileptische aanvallen en mede daardoor heb ik bestralingen afgelopen jaar gehad en zit ik nu nog midden in mijn chemokuren.
Ik ben nog steeds wel fit omdat ik wel nog actief blijf. Niet zo topfit als voorheen natuurlijk, maar sport nog steeds af en toe en rijdt paard als ik me goed voel.
Dus dat gaat denk ik wel goed komen om een beetje te voetballen nog.
Ik was voorheen ook een fanatieke voetballer maar mijn kunsten zijn wat afgenomen dus daarom ben ik ermee gestopt. Ben wel van plan om het volgend jaar weer op te pakken op een wat lager niveau want ik mis het toch wel.
Dit wordt de derde keer dat ik mee doe aan “ik voetbal tegen kanker”. En de afgelopen twee keren waren super, dus dat zal dit keer ook zeker zo zijn. Want wat is er nou mooier om steeds weer voor een ander doel/organisatie geld op te kunnen halen.

Pascal Mollink
Pascal Mollink
Dag Allemaal,
Ik ben Pascal Mollink en 34 jaar ik doe nu voor de derde keer mee met dit mooie initiatief.
Toen ik 30 jaar was is bij mij kanker geconstateerd (non-hodgkin) Inmiddels heb ik twee chemo periodes overleefd.
Mijn passie is en blijft voetbal, kan dus door middel van mijn sport een mooie bijdrage leveren aan het initiatief.
11 juni maken wij er weer een mooie dag van tot dan,

Pascal

Ann Mor
Ann Mor
Mijn naam is Ann Mor en ik ben 47 jaar oud.
In December 2012 ben ik diagnosed met de stage 4 ”Triple cancer”; stomach & pancreas & ovarian canal!
Was te gevaarlijk voor de operatie, ik krijgt allen 4 manden!
Toen begint my “rollecoster” met agressieve chemo toch 16 manden ; 3 keer per maand.
Met 9 manden stralen radiatie ; 18 behandeling .
Met naturel medicijn uit Sri Lanka en Peru en met een nieuwe ”Frozen therapy” die heb ik sinds October 2014 mijn doctors ze hebben alles gedaan te stabilize my conditie. Op 8 december 2015 hebt ik een lange operatie in Switzerland.
Een geweldige doctors team ze hebben 50 % van mijn kanker remove. De rest helaas heb ik nog…
Ik ben noch onder de Frozen therapy, de naturel en alternative medicine, maar elke dag is kado voor mij en ik doe alles te geniet er van.
Ik voetbaltegenkanker want;

– Ik houd van voetbal
– Ik verliest veel te veel mensen door kanker( mijn ouders, zus, beste vrienden en collega’s, maar ook veel mensen die kennen ik van ziekenhuis.)
– Ik hebt twee maal gespeeld de Benefietswedstrijd tegen kanker in Rijsen en ik vind geweldige te doen niet allen voor mij zelf maar ook voor andere mensen met de ziekte die misschien zelf kunnen niet meer!
_ Mensen die er kanker hebben moeten geloofd dat ze kunnen ook alles ; spelen ook voetbal, lachen en misschien even voor een dag vergiet over de zwaarte overbelasting dit moet 24 uren elke dag dragen.
– Ik vind dat Robert en Linda samen met veel andere mensen doen super werk en ik ben zoo blij dat ik kan deze jaar nog ook.
– Ik ben zoo dankbaar dat kennen we samen iets mooi te doen!

Jordy Onkenhout 1
Jordy Onkenhout
Hi, ik ben Jordy Onkenhout, ik ben geboren in Badhoevedorp en daarna verhuisd naar Hoofddorp. Vanaf kleins af aan was ik altijd al met de bal aan de voet. Daarom ging ik dan ook snel op voetbal! Vanaf mijn 4e speel ik dit dan ook bij een vereniging. Ik heb altijd in het hoogste team van de selectie gespeeld en bij de KNVB teams gezeten.
Toen ik 16/17 was heb ik 2 stages bij Engelse profclubs gehad. Bij Leicester City was de eerste en daar werd ik gescout door Stoke City.
Toen ik voor de eerste keer ziek werd had ik een bobbel in me hals, de bobbel zat er al anderhalf jaar maar ik voelde me goed en kon alles nog goed doen. Tot dat het op een dag onwijs veel pijn deed dat ik het me ouders moest vertellen 3 dagen later hoorde ik dat ik ziek was. Ik had kanker, lymfeklier kanker.
Na 24 chemo’s en veel pillen ben ik genezen van de eerste keer dat ik ziek werd. Maar je raad het al na 4 maanden schoon te zijn geweest en weer helemaal op conditie was werd ik weer ziek. Ik had in de tussentijd alweer de voetbalschoenen aangedaan en had al 3 wedstrijden gespeeld.
Daarnaast was ik trainer van een voetbalschool SoccerXperience waar ik training gaf aan kinderen.
Ik voelde een bobbel op mijn borst, en ja hoor het was teruggekomen.
Toen een groep initiatief nemers van SoccerXperience dat hoorde kwamen ze op het idee om de JOJO Foundation op te zetten. De naam is heel eenvoudig te verklaren. Allereerst natuurlijk de initialen van Jordy Onkenhout,JO. Maar ook jongeren gebruiken geregeld de term ‘JO’ om een ander gedag te zeggen. De laatste reden is dat een jojo op en neer gaat, net als het gevoel van een patiënt gedurende haar/zijn behandelperiode.
Na een zware periode was ik voor de 2e keer genezen van deze verschrikkelijke ziekte! Helaas is de kanker terug gekomen en vecht ik nu voor de derde keer tegen Lymfeklier kanker.
Ik heb onwijs veel chemo’s gehad en zelfs een stamceltransplantatie. Daarnaast heb ik bijna een hele maand in quarantaine gelegen omdat mijn weerstand niet hoog was!
Gelukkig bleef ik ondanks alles altijd positief en dat is mede gelukt doordat ik nu met mijn Foundation andere mensen kan helpen!

Wilco Otten
Wilco Otten

Ik heb Lynch Syndroom. Dat zorgt voor een snelle groei van poliepen in de dikke darm die uitgroeien in kwaadaardige tumoren.
Dus darmkanker is dus het gevolg.

Martijn van Sommelsdijck
Martijn van Sommelsdijck
Ik ben Martijn van Sommelsdijck
51 en ik heb prostaatkanker…
Nogal terminaal….
Toen het werd ontdekt in 2014 (sep)
Dachten de heren artsen dat ik kerst van dat jaar niet zou halen….
Hahahahahaaa Hell Yes, het leven is prachtig…
Dus hier ben ik dan…

Groetjes
Martijn.

Wilma Westenberg
Wilma Westenberg
Sinds mijn geboorte kamp ik met een goedaardige tumor in mijn gezicht. Hierdoor word ik bijna vaker aangesproken op straat dan een BN’er 😉
Op mijn 12e was ik de vragen en blikken zo zat, dat ik een website gemaakt heb over mijn ziekte.
www.wilmawestenberg.nl
Voorgande jaren heb ik mee mogen doen aan de benefietwedstrijden. Ondanks dat ik zelf niet kan voetballen en de bal vaker mis dan raak schiet, heb ik een heel leuke dagen gehad. Het speciale aan de wedstrijd is dat de teams uit zowel (ex)kanker patiënten bestaan als BN’ers die hun steentje bijdragen aan de strijd tegen kanker. Ik verheug mij weer enorm op deze leuke, speciale dag met geweldige mensen.