Scheidsrechter en grensrechters

Jeroen Manschot
Jeroen Manschot (33) begon op 16-jarige leeftijd als scheidsrechter bij SV Houten. Wat begon als iets leuks naast het voetbal, veranderde al snel naar wekelijks meerdere wedstrijden fluiten bij de club.
Na 3 jaar Talententraject amateurvoetbal en 5 jaar Talententraject Betaald Voetbal en wat tegenslagen (diverse blessures) verder, maakte Manschot zijn debuut in de Jupiler League op 31 augustus 2012 bij FC Dordrecht – SC Veendam.
Binnen 2 seizoenen wist Jeroen te promoveren van de Masterclass naar de Junior lijst. Hiermee was de stap naar de Eredivisie dichterbij gekomen en op 16 februari 2014 was dan ook het moment aangebroken dat Jeroen zijn debuut mocht maken op het hoogste niveau in Nederland.
Op deze zonnige zondag stond SC Cambuur – PEC Zwolle onder zijn leiding.
Internationaal
Op 16 juli 2014 werd de eerste internationale aanstelling een feit. Jeroen werd aangesteld als 4e official bij Strømgodset – Steau Bucarest.
Deze aanstelling kreeg in oktober 2015 vervolg, waar Jeroen voor de eerste keer werd aangesteld als Additional Referee (5/6e official) bij Villareal – Victoria Plzen.
Jeroen is samen met 2 assistenten naar de CORE (Centre of Refereeing Excellence) van de UEFA geweest. De CORE is een intensief 10-daags programma waar jonge en talentvolle (assistent) scheidsrechters worden voorbereid op het allerhoogste niveau en een eventuele volgende stap in hun carrière.

Toen ik door de initiatiefnemers gevraagd ben om de benefietwedstrijd “Ik voetbal tegen kanker” te leiden, heb ik geen moment getwijfeld.
Kanker is een vreselijke ziekte en vaak heel dichtbij. Daarom verdient het veel aandacht om middelen te ontdekken die deze ziekte kunnen bestrijden.
De laatste jaren merk ik om heen dat ouders van vrienden en directe naasten steeds meer getroffen worden door deze afschuwelijke ziekte.
Vorig jaar heb ik tevens mijn tante verloren aan kanker, en speciaal voor haar en alle anderen met deze ziekte wil ik mijn steun geven door deze dag aanwezig en actief bezig te zijn.
ADO Den Haag v Heracles Almelo

Patrick Gerritsen
Ik lever mijn bescheiden bijdrage dit jaar voor de derde keer.
Elk jaar is de wedstrijd bijzaak, de bijzondere hartverscheurende verhalen die door Andy Houtkamp worden verteld raken me diep.
Het is elk jaar een weerzien van bijzondere mensen met allemaal hun eigen verhaal, die even, heel even hun gedachten op iets anders kunnen richten.
Het plezier wat iedereen dan uitstraalt daar doe ik het voor.
Ook al wordt de volgende wedstrijd gevoetbald in Zeeland, dan nog ben ik van de partij.
Ik ben blij, wanneer ik elke keer die mensen weer aantref welke vorige edities ook van de partij waren, want ik weet dat ze dan even, heel even niet denken aan die verschrikkelijke ziekte.
Patrick Gerritsen

Hessel Steegstra
Hallo allemaal,
Mijn naam is Hessel Steegstra, getrouwd met Sabine en samen de trotse ouders van onze twee dochters Isa en Marin.
Ik ben zeer vereerd met de uitnodiging om actief te mogen zijn bij deze bijzondere wedstrijd.

Als assistent-scheidsrechter in het nationale en internationale betaald voetbal beschouw ik mijzelf een bevoorrecht mens.
Voor een voetballiefhebber als ik, is het natuurlijk geweldig om bij zoveel mooie clubs, in soms indrukwekkende stadions en in zoveel verschillende steden en landen te komen.
Die ervaringen opdoen met iets wat ooit begon op een half voetbalveldje in Stiens tussen 14 enthousiaste kinderen, dat is echt genieten.

Het is alleen ook heel makkelijk om te vergeten hoe betrekkelijk al dat moois is. Daar zijn vaak harde, confronterende, maar o zo waardevolle lessen voor nodig.
Ik prijs mijzelf gelukkig dat mijn vader zijn strijd tegen zijn ziekte gewonnen heeft. Voor mijn zwager heeft dat niet zo mogen zijn.
Het voelt heel vreemd om het zo op te schrijven, maar het zijn voor mij inspirerende gebeurtenissen geweest.
Ik geloof dat iedereen die bij deze bijzondere wedstrijd betrokken is, zo ook een bron van inspiratie voor haar of zijn omgeving is.
Wat een voorrecht dat ik daar een heel klein steentje aan bij mag dragen.
Ik wens jullie allemaal een geweldig mooie dag en ontzettend veel inspiratie toe!

Hessel
Hessel Steegstra